CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, May 12, 2009

Setelah Hampir Setengah Tahun..

Assalamualaikum W.B.T..

Setelah hampir setengah tahun aku tak update blog neh, akhirnya aku kembali
menari-nari bersama entri pertama untuk tahun 2009. [omaigod. entri pertama tu..!]
Gila lama x update blog. Nasib kao lah blog. Muahaha!Antara insan-insan yang begitu ikhlas memberi sindiran dek blog yang dah berhabuk hampir seinci tebalnya, seperti Nurul dan Herne-Oh!..aku akhirnya akur.

Sepanjang peninggalan aku dalam dunia blog yang takde sempadan ni, banyak rupanya dah berlaku. Sakinah, sahabat aku dah semakin aktif dengan tinta-tinta emasnya di blog beliau. Memang best dijadikan santapan kala kepala serabut dengan tuntutan2 kerja yang macam si*l.Way to go Girl! Kadang2 tu aku pelik jugak, mungkinkah sebab aku tak layan blog aku jadi tak alert dengan perkembangan member2 aku. Korang bayangkanlah, hanya lepas berbulan-bulan 2 member aku ni kapel, baru aku tau. Tu pun nasib aku tanye jijot* [bukan nama sebenar]. Kalau tak ntah2 sampai hari ni aku tak tau. Teruk btol. Ampun wahai teman2ku. Bukan sengaja. Betul, tak tipu.

Ape lagi eh.. Oh ya. Lupa nak bagitau. Pada saat aku menaip entri ni aku dan kawan-kawan da habis final exam. Dah masuk cuti sem la kiranya ni. Aku pulak tak balik kampung lagi. Sibuk dengan kerja dgn training management, pastu bakal sibuk pulak dengan aktiviti-aktiviti sebagai Pembantu Minggu Mesra Siswa INTEC. Wah. Kaliber yang amat. Sungguh tak boleh blah.

Sepanjang cuti ni plak, aku belum terfikir ape2 yg nak dibuat. Berjalan-jalan sekitar Malaysia bersama teman barangkali. Tengoklah dulu macam mane. Masa memang ade, tapi kalau ongkosnya tiada tidak berguna juga. Ye tak?

Oh. Tadi baru usha blog Herne-Oh!.. Dah dpt job baru nampaknya. Hehe. Baguslah Hern. Semoga kau terus berjaya pasni. Pastu usha plak blog Sakinah. Ade gambar aku! Ho yeah! Terus bersemangat aku nak update blog. Gile tak? Untuk Kinah, ampun dipohon. Bukan aku taknak teman ko pegi jalan-jalan. Tapi aku pun sibuk sekarang ni. Ampun lagi.

Malam ni terasa mahu berjalan-jalan dengan Saripah Hani. Konon-konon celebrate birthday. Tapi taktaw la. InsyaAllah plan akan diteruskan. Apehalpon, aspek penjimatan tidak pernah aku lupakan. Instead of menggunakan pengangkutan awam berbayar, aku dari awal lagi dah berazam nak naik bas INTEC jek. Sebab nk gi lepak kat Seksyen 18 je kot. Bas free dah ade, gune je lah. Kan?

Oke. Jari-jemari dah sejuk dan hampir kejang sebab kesejukan bermastautin dalam labcom library. Jam dah memnunjukkan pukul 6.07 p.m. Jap lagi nak balik. Kalau takde ape2, nanti aku update lagi. Mungkin dalam masa terdekat ni ada cerita2 seronok berkaitan Minggu Mesra Siswa bebudak INTEC. Nantikan yea..


Untuk rakan, teman, sahabat, member dan yang sewaktu dengannya, selamat bercuti. Jangan lupa solat, dan jangan buang sampah merata-rata. Jumpa lagi!

7 comments:

Fits said...

cekyam da update blog!!!! wahhh!!!! haha

Kenek said...

x bley blah!
jgn lupe solat n jgn buang smpah merata2
kah3!!

qieynah said...

wah2, dah hapdet...aku suke2...brw, sape kawan kita yg kapel tu weyh??? kita lak, bila nk kapel???

"iEkYn said...

Lame sungguh nk tggu saat ni..hehe

fyQa_apyp said...

cekyam makin santek arr..
hehe
i'm following ur blog

cekyam said...

wah! banyaknya komen! semangat aku nak update! o yeah bebeh!

cekyam said...

oh ye sakinah, tentang soalan bile kite nak kapel tuh, aku pon tak reti nak jawab. wuwuw~